A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Кищенецький заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів
Маньківської селищної ради Черкаської області

Виставка книги до Дня Голодоморів в Україні 27.11.2021

Дата: 26.11.2021 10:36
Кількість переглядів: 106

Політика примусової колективізації, запроваджена під кінець 1929 року, мала на меті усуспільнити всі селянські господарства, а самих селян постійно закріпити за колгоспами - як ото були прикріплені кріпаки до поміщицьких маєтків десь сімдесят років перед тим. Селянські господарства було таки колективізовано, але не без боротьби. Селяни чинили шалений опір насильницькій колективізації. Вони відчайдушно трималися своїх ділянок землі і своєї власності, і ця боротьба перетворилася у боротьбу за життя або смерть.

27 листопада 2021 року ми згадуємо ті жорстокі часи. Більш глибоко дізнатися про події того часу, нам дає можливість книга Семена Старіва "Страта голодом". Тут він відтворив свої спогади про перебіг подій 1932-33 років в одному із сіл на Черкащині - це докладне свідчення про Великий Голодомор. 

1985 року, ці спогади чималою мірою сприяли розкриттю справжньої суті більшовицького тоталітаризму. Нинішнє видання їх в Україні не менш актуальне: це не тільки згадка про трагічне минуле, а й пересторога перед тим, щоб воно не повторилося в нашому майбутньому

Підготувала бібліотекар

Кищенецького ЗЗСО І-ІІІ 

ступенів

Буглак Людмила Петрівна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора