A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Кищенецький заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів
Маньківської селищної ради Черкаської області

Основи здоров'я

Дата: 10.11.2020 09:41
Кількість переглядів: 199

18.01.21

  • Вивчити параграф 16 с.81
  • В зошиті дати відповідь на питання:

                 1. Чому комунікативні вміння і навички ефективного спілкування слід                                    розвивати впродовж життя?

  • Фото виконаної роботи надіслати вчителю до 21.01.21р.

 

16.11.20

  • Тематичне оцінювання
  • в зошиті записати дату, тематичне оцінювання
  • в зошиті дати відповіді на питання тесту ( окрім тих учнів, які опрацювали цей тест в класрумі)
  • Фото роботи надіслати вчителю до 20.11.20 до 9.00 год (окрім тих учнів, які опрацювали цей тест в класрумі)

Основи здоров’я

Тематичне оцінювання 6 клас

Фізична складова здоровя

1.Виберіть правильну відповідь. Збалансоване харчування – це…

А) різноманітність, помірність, збалансованість;

Б)різноманітність, краса, калорійність;

В)різноманітність, спорт, трудова діяльність.

2.Виберіть правильну відповідь. Енергетична цінність – це….

А)препарати ,які містять енергетики у свому складі;

Б) характеристика,що що вказує на енергетичні властивості продкту,вона вимірюється у калоріях та кілокалоріях;

В)продукти,що містять енергетичні добаки.

3.Які з наведених поживних речовин потрапляють в організм людини разом з їжею?

А)білки, жири, вугливоди;

Б)білки, жири, вугливоди, вітаміни;

В)білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини.

4. Виберіть, які чинники впливають на формування харчових звичок

А)довкілля, заняття спортом, сон;

Б)ЗМІ, смакові уподобання, матеріальні можливості,с тан здоровя, традиції, розуміння того, що є шкідливим та корисним;

В)погані звички, повітря, адаптація.

5. Що може призвести до харчових отруєнь?

А)продукти, що неправильно зберігались, уражені гниллю, з пошкодженою упаковкою, консерви зі здутими кришками, термін придатності яких вийшов.

Б)вживання великої кількості їжі, газована вода, смачні гриби, виноград.

В)їсти сиру їжу, вживання їжі з великим вмістом вуглеводів,

6. Для того, щоб продукти зберігались довше, потрібно…

А) мити, розділяти, різати, нагрівати охолоджувати;

Б)охолоджувати, мочити, сушити,нагрівати;

В)мити, розділяти, охолоджувати, нагрівати.

7.Виберіть засоби особистої гігієни

А) гребінець, мило, взуття, майка, сережки, рушник, бант;

Б)зубна щітка, рушник, помада;

В)мочалка, ножиці, вилка, тарілка, резинка для волосся.

8. Виберіть продукти, які містять йод

А)яблука, капуста, морква, ожина, риба, креветки;

Б)морська риба, морська капуста, креветки, кальмари;

В) ікра червона, листя салату, виноград, гранат, слива.

 

9. Що ми відносимо до мінеральних речовин?

А) кальцій, калій, натрій, залізо, йод;

Б)залізо, руду, фосфор, натрій, кальцій;

В) білки, жири, вуглеводи.

10. Визначіть правильні правила миття рук.

А) натерти руки антисептиком, змити водою, терти лише долоні, добре витерти рушником;

Б)закачати рукава, змочити руки, намилити, мити тильні сторони рук на між пальцями, добре промити водою, витерти чистим рушником.

В)змочити водою, потерти долоні, між пальцями та тильну сторону долоні, витерти чистим рушником.

11. Продовж речення -  Щоб у Вас були гарні,здорові зуби потрібно…

А)їсти багато солодкого, чистити язик, неможна користуватись зубною ниткою, користуватись зубним порошком, чистити зуби лише зовні, чистити зуби сухою зубною щіткою;

Б)перед чищенням зубів сполоснути щітку і нанести на неї достатню кількість зубної пасти, чистити усю порожнину рота, переміщувати щітку потрібно від бічних зубів до центральних, їсти овочі та фрукти, не гризти зубами горіхи, кістки, олівці, міняти зубну щітку раз у 3 місяці;

В)міняти зубну щітку раз у 6 місяців, рідко звертатись до стоматолога, не мити зубну щітку.

Основи здоров’я

Тематичне оцінювання 6 клас

Фізична складова здоровя

1.Виберіть правильну відповідь. Збалансоване харчування – це…

А) різноманітність, помірність, збалансованість;

Б)різноманітність, краса, калорійність;

В)різноманітність, спорт, трудова діяльність.

2.Виберіть правильну відповідь. Енергетична цінність – це….

А)препарати ,які містять енергетики у свому складі;

Б) характеристика,що що вказує на енергетичні властивості продкту,вона вимірюється у калоріях та кілокалоріях;

В)продукти,що містять енергетичні добаки.

3.Які з наведених поживних речовин потрапляють в організм людини разом з їжею?

А)білки, жири, вугливоди;

Б)білки, жири, вугливоди, вітаміни;

В)білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини.

4. Виберіть, які чинники впливають на формування харчових звичок

А)довкілля, заняття спортом, сон;

Б)ЗМІ, смакові уподобання, матеріальні можливості,с тан здоровя, традиції, розуміння того, що є шкідливим та корисним;

В)погані звички, повітря, адаптація.

5. Що може призвести до харчових отруєнь?

А)продукти, що неправильно зберігались, уражені гниллю, з пошкодженою упаковкою, консерви зі здутими кришками, термін придатності яких вийшов.

Б)вживання великої кількості їжі, газована вода, смачні гриби, виноград.

В)їсти сиру їжу, вживання їжі з великим вмістом вуглеводів,

6. Для того, щоб продукти зберігались довше, потрібно…

А) мити, розділяти, різати, нагрівати охолоджувати;

Б)охолоджувати, мочити, сушити,нагрівати;

В)мити, розділяти, охолоджувати, нагрівати.

7.Виберіть засоби особистої гігієни

А) гребінець, мило, взуття, майка, сережки, рушник, бант;

Б)зубна щітка, рушник, помада, зубна паста;

В)мочалка, ножиці, вилка, тарілка, резинка для волосся.

8. Виберіть продукти, які містять йод

А)яблука, капуста, морква, ожина, риба, креветки;

Б)морська риба, морська капуста, креветки, кальмари;

В) ікра червона, листя салату, виноград, гранат, слива.

 

9. Що ми відносимо до мінеральних речовин?

А) кальцій, калій, натрій, залізо, йод;

Б)залізо, руду, фосфор, натрій, кальцій;

В) білки, жири, вуглеводи.

10. Визначіть правильні правила миття рук.

А) натерти руки антисептиком, змити водою, терти лише долоні, добре витерти рушником;

Б)закачати рукава, змочити руки, намилити, мити тильні сторони рук на між пальцями, добре промити водою, витерти чистим рушником.

В)змочити водою, потерти долоні, між пальцями та тильну сторону долоні, витерти чистим рушником.

11. Продовж речення -  Щоб у Вас були гарні,здорові зуби потрібно…

А)їсти багато солодкого, чистити язик, неможна користуватись зубною ниткою, користуватись зубним порошком, чистити зуби лише зовні, чистити зуби сухою зубною щіткою;

Б)перед чищенням зубів сполоснути щітку і нанести на неї достатню кількість зубної пасти, чистити усю порожнину рота, переміщувати щітку потрібно від бічних зубів до центральних, їсти овочі та фрукти, не гризти зубами горіхи, кістки, олівці, міняти зубну щітку раз у 3 місяці;

В)міняти зубну щітку раз у 6 місяців, рідко звертатись до стоматолога, не мити зубну щітку.

 

09.11.20

  • Вивчити параграф 8 с.41-45. В зошиті записати дату, тему параграфа. Скласти і записати до зошита пам'тку "Правила особистої гігієни"
  • Сфотографувати виконану роботу і надіслати вчителю з поміткою "Основи здоров'я". Виконати до 13.11.20 на 9.00 год.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора