A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Кищенецький заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів
Маньківської селищної ради Черкаської області

Виставка книги до 8-9 травня Дня пам'яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 07.05.2021 11:32
Кількість переглядів: 166

8 та 9 травня Україна відзначає День пам'яті та примирення, а також День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні ми згадуємо тих борців, які воювали заради звільнення українських територій від загарбників, та увічнити пам'ять про загиблих воїнів і жертв війни. 

Друга світова війна — глобальний збройний конфлікт, що тривав від 1 вересня 1939 до 2 вересня 1945 року. У війні взяло участь понад 60 країн, зокрема всі великі держави, які утворили два протилежні військові табори: блок країн Осі та антигітлерівську коаліцію («союзники»).

Пропоную вашій увазі книгу «Увінчані славою»

Її сторінки починаються епіграфом Роберта Рождественського «Це потрібно не мертвим, це потрібно живим»

Ця книга – результат багаторічної пошуково-дослідницької роботи Черкаської обласної організації ветеранів по збереженню пам’яті про жителів  краю, які в період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років відважно боролися з німнцько-фашистськими загарбниками на багатьох фронтах і на тимчасово окупованій ними території нинішньої Черкащини.

Серед авторів книги – безпосередні учасники тих героїчних і трагічних подій, заслужені ветерани трудового фронту, науковці, журналісти, члени сімей колишніх воїнів. Їх щирі розповіді – це яскраві свідчення про масовий героїзм фронтовиків, підпільників і партизанів, про величезну допомогу, яку надавало своїм визволителям все населення Черкаського краю.

Підготувала бібліотекар Кищенецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Буглак Людмила Петрівна

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора